Προστασία από τον ήλιο

July 12, 2011 at 4:49 pm


[sniplet ad]
Όποια ώρα της μέρας και να είναι, χρειαζόμαστε προστασία από τις ακτίνες του ηλίου. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό ακόμη και τις μέρες του χειμώνα, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Το παρακάτω άρθρο του newsbomb.gr μας εξηγεί πόσο βραβερές μπορεί να είναι οι συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε.

“Το ξέρουμε όλοι πως ο ήλιος εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες για το δέρμα και την υγεία μας -από τότε που φροντίσαμε να καταστρέψουμε την προστατευτική ασπίδα της ατμόσφαιρας- διαθέτει και άλλες ευεργετικές και πολύ πολύ σημαντικές. Το να δωρίζουμε το σώμα μας στα χάδια του (χωρίς αντηλιακή προστασία) για ένα τεταρτάκι κάθε λίγες μέρες μας εξασφαλίζει την απαραίτητη δόση βιταμίνης D (που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του κάλσιου και στην οποία οι μισές γυναίκες έχουν έλλειψη).

Αλλά η έκθεση στον ήλιο προκαλεί, επίσης, πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, καφέ κηλίδες, σκληρό δέρμα και, επίσης, είναι μια από τις αιτίες για τον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την ιατρική. Καλύτερα, λοιπόν, να αναζητήσουμε τη βιταμίνη D στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στον χυμό του πορτοκαλιού, στα σκευάσματα καλσίου και στις πολυβιταμίνες από το να θέσουμε εαυτόν απροστάτευτο στους λοιπούς κινδύνους της έκθεσης του ήλιου..”

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr