Εφαρμόστε το ουράνιο τόξο στην διατροφή σας, το προτείνουν οι ειδικοί!

February 24, 2012 at 2:22 am


[sniplet ad]
Η διατροφή του ουράνιου τόξου προτείνεται από γιατρούς και διαιτολόγους τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει διότι τα τρόφιμα που έχουν έντονα χρώματα περιέχουν χημικές ουσίες που ενισχύουν τον οργανισμό μας με πολλούς τρόπους. Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει πως όσοι έχουν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διατροφή είχαν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να κρυολογήσουν και να προσβληθούν από τον καρκίνο.

Οι πράσινες τροφές όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσιες σε σίδηρο, ασβέστιο και περιέχουν αντιοξειδωτικά ενεργά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη πρόληψη του καρκίνου, ενώ τα αβοκάντο έχουν βιταμίνη C και βιταμίνη Ε που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οι κόκκινες τροφές όπως οι φράουλες, οι ντομάτες, οι κόκκινες πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι έχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ενεργά συστατικά, απαραίτητα για τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Οι πορτοκαλί τροφές, όπως το καρότο, το πορτοκάλι, η κολοκύθα και τα βερίκοκα είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και C οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό μας να προστατευθεί ενάντια σε παθήσεις της καρδιάς.

Οι κίτρινες τροφές όπως οι μπανάνες περιέχουν ποτάσιο και μας δίνουν ενέργεια και δύναμη. Τα λεμόνια από την άλλη έχουν βιταμίνη C και μας βοηθούν να μείνουμε μακριά από τα κρυολογήματα.

Επιλέξτε λοιπόν μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και πολύ.. χρώμα!