10 τρόποι για μία ζωή γεμάτη υγεία και ενέργεια

July 8, 2011 at 6:44 pm


[sniplet ad]
1. Καλή διατροφή

Πολλοί πιστεύουν πως τρώμε υγιεινά μόνο όταν τρώμε σαλάτες και φρούτα όλη την ημέρα. Πρόκειται όμως για έναν μύθο. Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες και μέταλλα τα οποία μπορούμε να  βρούμε σε διάφορες τροφές και όχι μόνο στα φρούτα και στα λαχανικά.  Φροντίστε λοιπόν η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

2.  Συχνή άσκηση

Η φυσική άσκηση δεν μας βοηθάει μόνο να διατηρούμε ένα καλλίγραμμο σώμα αλλά μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι. Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα είναι ικανή να μας τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση και να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να περνάμε ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο, ακόμη και η σύντομη άσκηση μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα!

3. Καλός ύπνος

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα μας όπως και για την πνευματική μας υγεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον εγκέφαλό μας ο οποίος χρειάζεται χρόνο για ξεκούραση. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διάλειμμα από τις διάφορες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής που μας προκαλούν άγχος και κούραση. Ο καλός ύπνος λοιπόν βοηθάει το σώμα μας να ανακτήσει την χαμένη ενέργεια και θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα το πρωί.

4.  Προσφέρετε τη βοήθειά σας σε κάποιον που τη χρειάζεται

Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε καλά για τον εαυτό σας. Γιατί να μη βοηθήσετε την τοπική κοινότητά σας ή ακόμη και το κοντινό σας σχολείο στον ελεύθερό σας χρόνο; Θα νιώσετε πως προσφέρετε κάτι στην κοινότητά σας και στους συνανθρώπους σας . Το να βοηθάμε τους δίπλα μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε ευτυχισμένοι ενώ ταυτόχρονα κάνετε καλό!

5.  Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι

Μία νέα δραστηριότητα είναι πάντα ευεργετική στη ζωή μας. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όπως μαθήματα ζωγραφικής ή μαγειρική μέχρι και κάτι που θέλατε να μάθετε πάντα αλλά το αναβάλλατε όπως μία ξένη γλώσσα. Όχι μόνο θα είστε συνεχώς δραστήριοι αλλά και θα κάνετε νέους φίλους και θα γνωρίσετε νέες πτυχές του εαυτού σας, ίσως και ένα κρυφό ταλέντο! Και όλα αυτά κάνοντας κάτι που σας αρέσει!

6.  Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας

Ο προσωπικός μας χρόνος είναι πολύ σημαντικός, ειδικά σε τόσο μοντέρνους καιρούς που ο προσωπικός χρόνος ή ακόμη και ο χρόνος με την οικογένειά μας είναι πλέον πολυτέλεια για πολλούς από εμάς. Φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και στους κοντινούς σας ανθρώπους παίρνοντας μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας.

7.  Κάντε τη βόλτα συνήθεια

Απολαύστε την ομορφιά της φύσης κάνοντας μία βόλτα στο κοντινό σας δάσος, στη παραλία ή ακόμη και στο πάρκο της γειτονιάς. Ακόμη και ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλά.

8. Να έχετε πίστη στις ικανότητές σας

Πάντα να πιστεύετε στον εαυτό σας και να μην αισθάνεστε ποτέ πως δεν μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας αν πιστεύετε σε αυτές και αν έχετε επιμονή και ισχυρή θέληση. Η πίστη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους και να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας!

9.  Να αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ζείτε μία ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία. Μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας και αυτό που είστε και μην αφήνετε κανέναν να σας κάνει να πιστεύετε το αντίθετο!

10.  Απολαύστε την κάθε σας ημέρα

Φροντίστε να ζείτε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι μοναδική. Να θυμάστε πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζούμε με άγχος και προβληματισμούς. Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας και φροντίστε να εκμεταλλεύεστε την κάθε μέρα!