Μακροζωία για τους αισιόδοξους

July 14, 2011 at 5:15 pm


[sniplet ad]
Η θετική σκέψη και η αισιόδοξία μπορούν να οδηγήσουν στην μακροζωία, λένε οι έρευνες. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η αισιοδοξία μπορεί να βοηθήσει και στην ανάρρωση από ασθένειες. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το www.queen.gr αναλύει με λεπτομέριες.

“Η θετική στάση για τη ζωή δίνει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης για ασθενείς με πρόβλημα στην καρδιά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι οποίες έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Duke στην Ατλάντα.

Συγκεκριμένα, δόθηκε ερωτηματολόγιο σε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρδιακή νόσο από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν την πεποίθησή τους σχετικά με την ικανότητα ανάρρωσης και επιστροφής στη ρουτίνα.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 15 χρόνια, να πεθάνουν 1.637 από τους ασθενείς. Από αυτούς, 885 θάνατοι αποδόθηκαν σε καρδιοπάθεια. Ασθενείς με θετική διάθεση είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν την περίοδο που διήρκεσε η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’, δήλωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke”

Περισσότερα στο www.queen.gr