Πώς καταπολέμησα τα λαδωμένα μαλλιά

October 16, 2012 at 10:01 pm

Πλέον δεν θυμάμαι πώς είναι να έχω λαδωμένα μαλλιά και αυτό γιατί εδώ και κάμποσο καιρό έχω ξεφορτωθεί αυτή την άσχημη εικόνα και έχω ησυχάσει. Πρέπει να πω ότι η παρακάτω μέθοδος χρειάζεται πολύ υπομονή και φυσικά θέληση! Δεν ήταν εύκολο αλλά προσωπικά έχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα και τη συνιστώ σε όλους.
Καταρχήν να εξηγήσω πως πριν εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή έλουζα τα μαλλιά μου περίπου κάθε δύο μέρες. Και αυτό επειδή τη τρίτη ήταν λαδωμένα και έψαχνα τρόπους να τα κρύψω! Αφού συνειδητοποίησα πως αφιερώνω πολύ από το χρόνο μου να λούζω-στεγνώνω-φτιάχνω τα μαλλιά μου κάθε τόσο και λιγάκι, αποφάσισα πως δεν πάει άλλο και έκανα το εξής, το οποίο και μου πρότεινε μία φίλη hair stylist:

Αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δύο μέρες, όπως έκανα εγώ, για τέσσερις εβδομάδες προσθέστε άλλη μία μέρα στις μέρες που είστε άλουστη. Δηλαδή, αν λουζόσασταν Δευτέρα και αμέσως μετά τη Τετάρτη, για ένα μήνα περίπου να προσπαθήσετε να λούζεστε Δευτέρα και αμέσως μετά  Πέμπτη.

Μετά από αυτές τις τέσσερις εβδομάδες προσθέστε ακόμη μία μέρα. Π.χ αντί για Δευτέρα – Πέμπτη λούζεστε Δευτέρα – Παρασκευή … ξέρω, μπλιαχ, αλλά με λίγη υπομονή, μετά από περίπου έξι εβδομάδες θα παρατηρήσετε πως τα μαλλιά σας δεν λαδώνουν τόσο εύκολα από τη δεύτερη ή τρίτη μέρα και δεν θα έχουν ποτέ ξανά αυτή τη λιγδωμένη λάμψη που απεχθανόμαστε όλες μας! Προσωπικά έχω ηρεμήσει!

Επίσης, δεν ξεχνάμε ποτέ πως δεν βάζουμε ποτέ conditioner στις ρίζες μας, μόνο κατά μήκος των μαλλιών και στις άκρες!

Δοκιμάστε τη μέθοδο και πείτε μου αν σας άρεσε!

Καλή επιτυχία!

Keep beauty-blogging!
xo
Marina